Roolit

Aladdin: Jon-Jon Geitel

Teatterikorkeakoulussa kolmannella vuosikurssilla näyttelijäntyötä opiskeleva Jon-Jon on esiintynyt niin teatterin lavalla kuin tv-sarjoissa ja elokuvissakin. Hänen ansioluetteloonsa kuuluvat päärooli elokuvassa Roskisprinssi (2011) ja rooleja tv-sarjoissa, mm. Helppo elämä (2009-2010). Musikaalien saralla Jon-Jon on ollut mukana mm. teoksissa High school musical 1 & 2 (Helsingin Kaupunginteatteri, 2008-09) sekä Honk! (Aleksanterinteatteri, 2006). Jon-Jon toimii näyttelijänä improvisaatioryhmä Kolinassa. Hän on myös antanut äänensä lukuisiin animaatiosarjoihin – ja elokuviin.

Jasmine: Anna Victoria Eriksson

Espoosta kotoisin oleva Anna Victoria Eriksson valmistui Göteborgin Balettiakatemian musikaalilinjalta vuonna 2010. Hän on koulutukseltaan musikaaliartisti ja on esiintynyt tanssijana Jultrad-i-ton -esityksessä Göteborgin Oopperassa sekä Eponine-roolin understudyna Åbo Svenska Teaternin Les Misérables -musikaalissa. Viimeksi hänet nähtiin pääroolissa Vaasan Kaupunginteatterin Maailma Seis! -musikaalissa ja seuraavaksi hän suuntaa Turun Kaupunginteatteriin jossa hän esintyy Jekyll&Hyde -musikaalissa.

Jafar: Markku Nenonen

Markku Nenonen on toiminut monipuolisesti musiikkiteatterin parissa ohjaajana, koreografina, tanssijana ja näyttelijänä. Tanssijana mm. teokset Dark, Steppe, Kalevala (Louhi), Cats (Rampokissa) ja Peter Pan. Ohjaajana mm. Rocky Horror Show, Tell Me On A Sunday, Cabaret, I Love You You're Perfect… ja Next To Normal. Koreografina mm. Crazy For You, Evita, I Do, I Do sekä The Producers ja Tuhkimo. Näyttelijänä mm. Sweet Charity (Nickie), Cabaret (Seremoniamestari), Lainahöyhenissä (Albin/Zaza), Housut Pois (Malcolm) ja Superdames 1-3

Jago: Jerry Wahlforss

Jerry on työskennellyt näyttelijänä Suomessa yli 10 vuotta. Hän on opiskellut Teatterikorkeakoulussa vuosina 1997-2001. Jerry näytteli Teater Viiruksen näytelmässä "No Return", joka toteutettiin yhteistyönä Riks Teaternin kanssa Ruotsissa. Jerry oli myös mukana "Angels in America" näytelmässä??, jota harjoiteltiin kolme vuotta ja sai ensi-iltansa syksyllä 2010. Hän on esiintynyt useissa elokuvissa ja tv-tuotantoissa. Jerry on työskennellyt Åbo Svenska Teatterissa vuodesta 2006. "Aladdinin" lisäksi voi Jerryn nähdä näytelmässä "Made in Bangkok" Tampereen Teatterissa syksyllä 2012.

Henki: Antti LJ Pääkkönen

Antti L.J. Pääkkönen on ollut aktiivinen muusikko lapsesta saakka, instrumentteinaan viulu, piano ja laulu. Valmistuttuaan medianomiksi Turun taideakatemian elokuvalinjalta 2005, hän on luonut värikkään uran kulttuurialan freelancerina, "moniottelijana", kuten hän itse sanoo. Toimittuaan ensin apulaisohjaajana useissa ooppera- ja musikaalituotannoissa esim. Sibelius-Akatemialla ja Kansallisoopperassa, hän on tehnyt laajalti yhteistyötä synnyinseudullaan Teatteri Lapuan kanssa sekä ohjaajana (mm. Mies joka ei osannut sanoa ei) että näyttelijänä (Housut pois, Kiviä taskussa). Viimeisimmän musikaaliroolinsa hän näytteli Porvoossa, Tenavat -musikaalin Amadeuksena. Lisäksi hän keikkailee usein viihdemusiikkiin erikoistuneena pianisti-trubaduurina. Viime vuosina Anttia kuitenkin on työllistänyt eniten hänen ammattinsa lastenelokuvien ääninäyttelijänä ja dubbausohjaajana. Hänen lukuisista äänirooleistaan tunnetuimpia lienevät Ice Age -elokuvien Sid Laiskiainen, Paavo Pesusieni ja Pikku Kananen.

Abu: Hanna Mönkäre

Hanna Mönkäre opiskelee viimeistä vuottaan tanssin koulutusohjelmassa Teatterikorkeakoulun Tanssitaiteen laitoksella. Hän on aiemmin esiintynyt Helsingin Kaupunginteatterin musikaaleissa Maija Poppanen, Wicked ja Katri. Ensi vuonna hänet nähdään apinoinnin lisäksi Helsingin Kaupunginteatterin musikaalissa Viulunsoittaja katolla.                                  

Rajah: Ville Erola

Ville vietti lapsuutensa Heinolassa. Armeija tuli käytyä Lahdessa urheilukoulussa, lajina jalkapallo, jonka jälkeen pääsi opiskelemaan Vierumäelle Suomen Urheiluopistoon liikunnanohjaajaksi (AMK). Valmistui 2008, jonka jälkeen muutti Helsinkiin. Siitä lähtien on tehnyt liikunta-alan töitä monipuolisesti. Ville liittyi Scandinavian Hunks -tanssiryhmään kolme vuotta sitten, jonka mukana on kierretty ympäri Suomea ja maailmaa. Arkea työllistää tanssitunnit yrityksille sekä personal training palvelut asiakkaille. Villen tavoitteena on kehittyä esiintyjänä ja ansaita paikka viihdemaailmassa niin, että saa elätettyä itsensä sekä perheensä tekemällä sitä mitä rakastaa. Laulajan ura on pikkuhiljaa aukeamassa ja hänestä kuullaan vielä sillä rintamalla. "Keikoilla tavataan!".

Sulttaani: Juha Pihanen

Tämä hollolalainen pientilallinen on kulttuurin kymmenottelija. Klassisen laulun opinnoilla aloittanut entinen ammattitanhuuja kävi Lahden Musiikkiteatterilinjaa, mistä tie vei Stella Adler Studio of Acting’iin New Yorkiin. Nyt Juha asuu puoliksi Hollolassa ja puoliksi Berliinissä. Hän on ollut mukana musikaaleissa, näytelmissä ja lyhytelokuvissa – pian hän ehkä myös piinaa berliiniläisiä valmisteilla olevan sci-fi-sarjan pahiksena. Juha on kunnostautunut urheilun, tapahtumien ja taiteen tuottajana, viimeisinä Lahden Kaupunginteatterin kanssa tuotetut Sinun laulusi – Your Song ja Eläköön Musiikki! -konsertit, sekä 2011 julkaistu ensilevy Stuck In Three Countries. Seuraavaksi suunnitelmissa on kamariteatteri Rote Engel Berliiniin ja ympärivuotinen kesäteatteri Lahteen – mikäli Dionysos sallii.

Razoul: Jucci Hellström

Jucci on Hangosta kotoisin oleva personal trainer. Parhaiten tunnettuna showtanssiryhmän Scandinavian Hunksin yhtenä keulahahmoista. Vuosien varrella on esiintynyt lukuisissa tv ja elokuva -rooleissa. Teatterimiljööhön sai ensi kosketuksen vuonna 2009 jolloin esiintyi musikaalissa Play Me ja siitä se teatteriura on auennut. Tänä vuonna Aladdin-musikaalin lisäksi esiintyy Åbo Svenska teatterin Hair-musikaalissa.


Matto: Soile Ojala

Soile valmistui Tukholman Ballet Akademiesta vuonna 2007. Sen jälkeen hän on työskennellyt lukuisissa eri produktioissa tanssiteoksista musikaaleihin niin tanssijana, koreografin assistenttina, koreografina kuin viime vuosina myös puherooleissa. Soile on työskennellyt kaikissa Pohjoismaissa. Hän on viime vuodet ollut kiinnitettynä Vaasan Kaupunginteatterissa näyttelijänä/tanssijana. Tällä hetkellä Soile esiintyy Turun Kaupungiteatterissa Kakola -musikaalissa.