Esityksestä

Aladdin ja Jasmine elävät eri maailmoissa. Prinsessa palatsissaan tornien ja muurien suojaamana, ja köyhä katupoika ränsistyneessä asuinsijassaan katolla, tuulensuojanaan vain venytetty kangas. Vaikka heillä ei ole yhteistä elämää eikä yhteistä kieltä, heidän kohtalonsa ovat kietoutuneet väistämättömästi toisiinsa.

Aladdin on idän taianomaisten tuulien ja lännen taivaanrannassa alati polttavan ja väreilevän auringon täyttämä tarina. Syvällä autiomaan hiekassa odottaa jo kauan sitten unohdettu, mutta edelleen kiehtova salaisuus. Salaisuus, joka tulee murtamaan ikivanhat perinteet.

Aladdinin tarina on peräisin islamilaiselta kulta-ajalta. Sen alkuperä löytyy satukokoelmasta "Tuhannen ja yhden yön tarinat". Disneyn uudessa kaksikielisessä versiossa, joka pohjautuu vuonna -92 ilmestyneeseen piirroselokuvaan, kuullaan fantastiset, ikivihreät sävelmät kuten "Ei kaveria parempaa", "Se on kuin yö" sekä "Askelta edellä".

Jotta sekä suomen- että ruotsinkieliset nauttisivat esityksestä tasapuolisesti, ovat muutamat hahmoista kaksikielisiä. Ajoittain tietyt hahmot ylittävät kielimuureja ja pyrkivät puhumaan toistensa kielillä.